ΣΒΕ: Ξεπέρασαν τις 500 οι διεθνείς επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) με φόντο την 88η ΔΕΘ

Πέντε συνεχόμενες ημέρες επιχειρηματικών συναντήσεων, στις οποίες συμμετείχαν  περισσότερες από 170 ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις από 10 χώρες (Αυστρία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Πολωνία και Ουκρανία) και πραγματοποίησαν πάνω από 500 κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas (ΕΕΝ),  οργανώσει με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO, την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων B2B στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πάνω από το 50% των συναντήσεων αφορούσαν, την υιοθέτηση πρακτικών κυκλικής οικονομίας, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ορθολογική διαχείριση αποβλήτων, την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την τεχνολογική αναβάθμιση των επιχειρήσεων, με χρήση εφαρμογών κυβερνοασφάλειας και πρόβλεψης κινδύνων. Σε ότι αφορά τις επιχειρηματικές συναντήσεις αφορούσαν, την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών στο χώρο των βιώσιμων δομικών υλικών για βιομηχανικές χρήσεις αλλά και τις εξαγωγές τροφίμων της ελληνικής γης. 

Σχετικά με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)

Ιδρύθηκε το 1915 και είναι ο μόνος κοινωνικός εταίρος με έδρα εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.  Είναι βασικός εκπρόσωπος της περιφερειακής βιομηχανίας με πανελλήνιο χαρακτήρα και λαμβάνει μέρος στις συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, συμμετέχοντας γόνιμα στον δημόσιο διάλογο για την οικονομία και την κοινωνία μας. Βασικός του στόχος είναι η έμπρακτη και αποτελεσματική εκπροσώπηση των επιχειρήσεων – μελών του, αλλά και της βιομηχανίας γενικότερα, στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ο ΣΒΕ παρεμβαίνει δημιουργικά, συνδιαμορφώνει πολιτικές, συμμετέχει σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και προτείνει δράσεις υποστήριξης για τη βιομηχανία και την περιφέρεια. Μέσα από όλες τις δράσεις του παρέχει στα μέλη του δυνατότητες επιμόρφωσης μέσω σεμιναρίων εργασίας, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών συνέδριων καθώς εκπονεί και μελέτες. Έχει συμμετοχές και συνεργίες με πολλούς φορείς με στόχο την καλύτερη εκπροσώπηση και την ενίσχυση των συμφερόντων του σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Στηρίζοντας τα μέλη του ο ΣΒΕ μεριμνά ουσιαστικά για τη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας και συμβάλλει στη γενικότερη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Κοινοποιήστε!