Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτής

Το Σάββατο 08 Ιουνίου 2024 η Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης ΑΒΕΕ πραγματοποίησε εθελοντικό καθαρισμό ακτής στην Παραλία Πλατανίτη στη Μαρώνεια, συνεργαζόμενη τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών,  με σκοπό να δώσουμε το καλό παράδειγμα ότι όλοι μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε για να προστατέψουμε τον πλανήτη.

 

«Περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι εθελοντές της εταιρείας καλύπτοντας σχεδόν 1 χλμ. παραλίας στο Πλατανίτη συλλέξαμε 110 κιλά σκουπίδια διαφόρων ειδών τηρώντας πάντοτε όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Οι δράσεις που πραγματοποιεί η Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης εντάσσονται στην Πολιτική Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, του κοινωνικού συνόλου αλλά και άλλων επιχειρήσεων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Ο παράκτιος εθελοντικός καθαρισμός έχει εγγραφεί στους εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών της HELMEPA και τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν καταγράφηκαν στην εφαρμογή Marine Debris Tracker προσφέροντας πολύτιμα στοιχεία στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) για την επιστημονική παρακολούθηση της θαλάσσιας ρύπανσης με απορρίμματα.»

Κοινοποιήστε!