Διαμεσολάβηση και  Διαιτησία (Mediation – Arbitration) μοχλοί οικονομικής ανάπτυξης και επιχειρηματικής δραστηριότητας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα, με θέμα «Διαμεσολάβηση και  Διαιτησία (Mediation – Arbitration) μοχλοί οικονομικής ανάπτυξης και επιχειρηματικής δραστηριότητας», που συνδιοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ)  την  Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, στο Περίπτερο του ΣΒΕ στην 88η ΔΕΘ.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των επιχειρήσεων- μελών του ΣΒΕ, για το ρόλο και τη συμβολή της διαμεσολάβησης και της διαιτησίας, στην επιτάχυνση της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, προσφέροντας μια οικονομική και γρήγορη εναλλακτική έναντι της παραδοσιακής δικαστικής οδού.

Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν, η Πρόεδρος του ΣΒΕ, κα Λουκία Σαράντη και ο κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ και Πρόεδρος  της Αρχής Προστασίας  Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Στη συνέχεια ο κ. Πέτρος Αλικάκος, ΔΝ, Πρόεδρος των Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η κα Ζωή Γιαννοπούλου, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, ΔΝ, Διαμεσολαβήτρια, Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών ΙΚΔΘ και Διευθύντρια Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επίλυσης Διαφορών, ο κ. Παναγιώτης Σ. Γιαννόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, Αντιπρόεδρος ΔΣΘ και Πρόεδρος Επιτροπής Διαιτησίας του ΔΣΘ, η κα Άννα Πλεύρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και ο κ. Δημήτριος Φινοκαλιώτης, ΔρΝ Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του ΔΣΘ.

Το συντονισμό της συζήτησης έκανε ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ, Δικηγόρος και Διαμεσολαβητής, ενώ το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Δέσποινα Λασκαρίδου, Δικηγόρος, ΜΑ, Διαμεσολαβήτρια, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης Υπουργείου Δικαιοσύνης και Εκτελεστική Γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ.

Κοινοποιήστε!